ELITE 2019/2020 Playoff értékelő #2

  • 2020/03/24

Március 6-án az elődöntőkhöz érkezett az ELITE idei szezonja. Az Aznapban lejátszott párharcok az előzetes elvárásoknak megfelelően magas színvonalat hoztak.

B1 – Giants 4-1 (0-2, 4-0, 1-0(hu), 2-0(3hu), 4-0)

A rutinos csapatok párharcát a B1 nyerte

Ha csak szimplán az eredményt nézzük, egy nagyon egyoldalú párharcra gondolhatunk. Egy nagyon kiélezett párharcot hozott a rutinos csapatok összecsapása. Az első mérkőzést az Óriások hozták el. A B1 egy szinte hibátlan körrel kiegyenlített. A párharc végkimenetele szempontjából sorsdöntő jelentőséggel bírt a 3. és a 4. mérkőzés. A 3. felvonás során a Giants jó játékkal rukkolt elő, és 4-1-es állásnál leszedte az utolsó poharat, azonban a B1 hiba nélkül ledobta a 4 poharat (ezzel megismételve a MoneyBall teljesítményét) és hosszabbításra mentette a partit, ahol aztán a saját körüket hibátlanul abszolválták. A Giants-nek nem sikerült visszaszállnia, így a B1 került előnybe. A 4. mérkőzésen még tovább fokozódtak az izgalmak, 3 hosszabbításra is sor került és végül a döntő pillanatokban precízebben játszó B1 győzelmével ért véget. Az alapszakasz 1. helyezettje az 5. mérkőzésen sem vett vissza a tempóból, és nagyon meggyőző játékkal, összesen 2 hibával lehozva a meccset, lezárta a párharcot.

A Giants 5. bronzérmét zsebelte be

A B1 teljesen megérdemelten jutott a Fináléba sorozatban másodszor, ugyanis a kiélezett helyzetekben jobban tudtak összpontosítani. Az Óriások mindent megtettek, azonban ezúttal is az elődöntő jelentette számukra a végállomást, és ötödik alkalommal szereztek bronzérmet.

Amíg BEERom – LeVerEgyBlant 4-0 (4-0, 2-0, 4-0, 3-0)

A címvédő könyörtelen volt

A címvédő Amíg BEERom és a tavalyi bronzérmes LeVerEgyBlant párharca elképesztően magas színvonalat hozott. Záporoztak a triplák, és nagyon kevés volt a hiba. Az AB végig dominálta a párharcot, a mérkőzéseket 2-3 hibával hozták le. A LeVerEgyBlant mindent megtett, de a címvédő kíméletlenül kihasználta a fiatal duó hibáit, és magabiztos játékkal haladt a Fináléba vezető úton. A tavalyi szezon bajnoka magabiztos vezetése tudatában sem vett vissza a tempóból, és nem engedte visszajönni a párharcba riválisát. Az AB az első „meccslabdát” kihasználva, a 4. mérkőzésen lezárta a párharcot.

Ismét az elődöntő a végállomás a LeVerEgyBlantnak

A címvédő magabiztos játékkal lépett tovább, és ezzel sorozatban második alkalommal jutott a Fináléba. A LeVerEgyBlant minden dicséretet megérdemel, ugyanis az alapszakasz 6. helyezést követően ismét bejutott a legjobb 4 közé, és az előző évhez hasonlóan bronzérmes pozícióban végeztek.

Már csak 1 párharc van hátra az ELITE 2019-2020-as szezonjából. Megismétlődik a tavalyi szezon döntője. A Fináléban ugyanis a címvédő Amíg BEERom és az alapszakasz győztes B1 csap össze a bajnoki címért!


No Replies to "ELITE 2019/2020 Playoff értékelő #2"