ELITE 2019/2020 Playoff értékelő #1

  • 2020/02/27

Múlt pénteken kezdetét vette az ELITE rájátszás. Az Aznapban megrendezett párharcok nagyon sok izgalmat, nem várt történéseket hoztak. Záporoztak a triplák, láthattunk hosszabbításokat is, de az igazi drámai végjáték most elmaradt.

B1STEEL CITY 4-2 (0-3, 0-4, 4-0, 2-0, 4-0, 1-0)

A párharc nem úgy indult, ahogyan azt az alapszakasz győztese tervezte. Az újonc villámrajtot vett, és 2 szettes előnyre tett szert. A koncentrált játék kevés hibával párosult, amire a B1 nem találta egy jó ideig az ellenszert. Az előző szezon ezüstérmese azonban egy pillanatra sem adta fel, és Bundschuh Balázs vezetésével lépésről-lépésre dolgozta le hátrányát. A STEEL CITY játékába egyre több hiba csúszott, amit ellenfelük könyörtelenül kihasznált. A párharc előrehaladtával a B1 egyre inkább magára talált, amivel az újonc nem tudott mit kezdeni.

A B1 számára egyáltalán nem volt sétagalopp az este, azonban végül felülmúlta ellenfelét, így sorozatban harmadik alkalommal jutott a legjobb 4 közé.

A STEEL CITY minden dicséretet megérdemel, ugyanis a végsőkig méltó ellenfele volt az alapszakasz győztesének, és alaposan megnehezítette a dolgát.

GiantsDínom-Dánom 4-2 (0-2, 5-0, 0-1, 1-0, 2-0, 1-0)

A párharc, az előzetes várakozásoknak megfelelően, szoros csatát hozott. Az 1. felvonást az újonc húzta be, de az Óriások egy szinte hibátlan körrel gyorsan egalizáltak. A 3. meccs a fiatal trió győzelmét hozta, de a Giants ezt követően is azonnal tudott válaszolni. A párharc kimenetele szempontjából nagy jelentőséggel bíró 5. meccset az Óriások be tudták húzni, és az este folyamán első alkalommal átvették a vezetést. A rutinos trió tanult az előző szezonból, és az első adandó alkalommal lezárta a párharcot.

A Giants nagy csatában le tudta győzni újonc riválisát, és 5. elődöntőjére készülhet.

A Dínom-Dánomnak is jár a dicséret, ugyanis legelőkelőbb helyen végzett az újoncok között, és végig méltó ellenfele volt rutinos riválisának, de az a bizonyos plusz most még hiányzott.

BromanceLeVerEgyBlant 1-4 (0-1, 0-2(hu), 1-0, 0-3(hu),0-2)

 A 2 korábbi ELITE dobogós összecsapása szintén nagy küzdelmet hozott, amit azonban a végeredmény nem tükröz. Az első felvonást a „szívragasztó” duó nyerte. Ezt követően a következő meccset is sikerült behúzniuk, ráadásul hosszabbításban.  A Bromance nagyot küzdött, és sikerült a szépítés. A 4. meccs döntő jelentőséggel bírt, ugyanis a Bromance nagy mentéssel kiharcolta a ráadást, de a Blant egy kíméletlen triplával hamar lezárta, és 3-1-es előnyre tett szert. Az 5. mérkőzésen sem vettek vissza a tempóból, és le is zárták a párharcot.

A Bromance a csalódást keltő szezont követően visszatért a play-off-ba. A párharc során nem tudták kegyetlenül kihasználni riválisuk hibáit, és ennek is köszönhetően búcsúzni kényszerültek.

A LeVerEgyBlant lehetetlen helyzetekből jött vissza, mindkét hosszabbítást behúzta, és megérdemelten jutott a legjobb 4 közé.

Amíg BEERomAlsókutyák 4-0 (1-0, 2-0, 2-0, 1-0)

A címvédő esélyezhez méltóan kezdte a párharcot, kihasználta riválisa hibáit és be is húzta az első 2 felvonást. A folytatásban az Alsókutyák igyekezték minél jobban megnehezíteni az AB dolgát, de a végjátékban a bajnok trió végig jól koncentrált.

Az Amíg BEERom, nem is mindig sziporkázó játékkal, söpréssel jutott a legjobb 4 közé, és 1 lépéssel közelebb került a bajnoki cím megvédéséhez.

Az Alsókutyák az előző szezonhoz képest jelentőset léptek előre, ám az AB ellen nem tudták legjobbjukat nyújtani, így számukra véget ért a szezon.

Túl vagyunk a rájátszás első fordulóján, és már csak 4 csapat van versenyben a bajnoki elsőségért. Jövő pénteken következnek az elődöntők, ahol fény derül arra, hogy melyik 2 csapat csaphat össze a Fináléban!

No Replies to "ELITE 2019/2020 Playoff értékelő #1"