ELITE 18/19 – Indul a szezon!

  • 2018/09/28

Pénteken kezdetét veszi az ELITE 5. szezonja. Az idei évben ismét 16 csapat mérkőzik meg egymással a bajnoki címért. A nyáron számos átigazolás történt, így idén is izgalmas szezon elé nézünk.

A bajnokság legnagyobb hiányzója kétség kívül a 2-szeres bajnok MoneyBall lesz. A hazai sörpingpong legeredményesebb csapata nem adta le nevezését az idei küzdelmekre. A D-Faktor az előző szezonban búcsúzott, míg a bajnoki címet elhódító Giants-KPS játékosai más-más csapatok színeiben próbálják meg elhódítani a bajnoki elsőséget. Az 1. játéknapot megelőzően tehát fixen kijelenthetjük, hogy az idei szezonban új csapat ül fel az ELITE trónjára.

Alsókutyák

Az NSL előző alapszakaszának 3. helyezettje a Hejcegnők csapata lett, akik az idei szezonban Alsókutyák néven mérettetnek meg. A trió 2 tagja már korábban is játszott együtt az ATD színeiben a régi szabályrendszerben. Az idei szezonban egy régi barát is csatlakozik hozzájuk. Az ELITE-es tapasztalat jól jöhet a komoly mérkőzéseken, és a csapat nem titkolt célja egy TOP 8-as helyezés elérése.

Amíg BEERom

Az elején máris nehéz helyzetbe kerülök, amikor az újonc csapatot kell bemutatnom. Az NSL alapszakaszának tavalyi győztese, a GYAKALabel csapata Amíg BEERom néven vág neki a 2018-2019-es küzdelemsorozatnak. A trióban jómagam képviselem a rutint, míg a Bogdán fivérek a fiatalos lendületet. A testvérek már mindketten bizonyítottak az NSL-ben; Krisz lett a tavalyi szezon legértékesebb játékosa, míg Erik tornagyőzelmekkel hívta fel magára a figyelmet. És most elérkezett az idő, hogy a legjobbak között is megmutassák, mire képesek. Újonc csapatként az elsődleges célunk a bennmaradás, de ha a Pre Season tornán mutatott formánkat tudjuk állandósítani, még merészebb célokat is kitűzhetünk.

B1

A B1 csapata nagyot robbantott a nyári átigazolási piacon. A Giants-KPS csapatával a bajnoki elsőséget besöprő és a Döntő MVP címet is megkaparító Juhász Árpi csatlakozott a már jól összeszokott duóhoz. A 4. szezonját kezdő csapat az előző kiírásban egy igen hullámzó alapszakaszt követően a negyeddöntőben legyőzte a nagy rivális Black Label-t. Az elődöntőben a későbbi bajnok Giants-KPS ellen maradtak alul, és így 3. bronzérmüket zsebelték be. Az idei szezonban azonban egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím elhódítása, és ennek érdekében mindent meg is fognak tenni.

Black Label

Az Öcsi Sörpingpong istálló üdvöskéi változatlan felállásban a 4. szezonjukat kezdik az ELITE-ben. Az előző idényben az alapszakaszt a 4. helyen zárták. A rájátszás első körében a B1 elleni párharcban nem tudtak kiegyensúlyozott játékot nyújtani, és nem jutottak a legjobb 4 közé. 2 évvel ezelőtt már megízlelhették a Döntő ízét, és idén ismét harcba szállnak a bajnoki címért.

Bromance

A Bromance az előző szezonban szó szerint berobbant az ELITE-be. Az alapszakaszban jó pár rangadót nyertek, és a 3. helyen végeztek. A rájátszásban első felvonásában az IMAP csapatát győzték le. Az elődöntőben egy vérbeli klasszikuson csaptak össze a MoneyBall-lal és drámai végjáték után jutottak a Fináléba. A Giants-KPS már túl nagy falat volt számukra, és végül ezüstéremmel gazdagodtak. Az idei szezonban nem lehet más a céljuk, mint legalább megismételni ezt a teljesítményt.

Caps On Cups Off

A Caps On újonc szezonjában jól teljesített, és végig harcban voltak a rájátszásért. Az utolsó pillanatban egy hajszálnyival lemaradtak a TOP 8-ról. A nyáron azonban tovább erősödött az alakulat. Az NSL-ben már számtalan alkalommal bizonyító Kapás Roli is bemutatkozik az ELITE-ben. A cél idén sem lehet más, mint egy play off helyezés kiharcolása.

Fröccsös Döme

Az idei szezonban is képviselteti magát Szekszárd az ELITE-ben. Az idei küzdelmekre kicsit változott a felállás. Az NSL-ben már sok nagy csatát megélt Nedók Bálint lesz a trió új tagja. Bálint az igazolása mellé új csapatnevet is hozott magával. A szekszárdi gárda mindenkire veszélyes lehet az alapszakaszban, és nem titkolt céljuk, hogy ismételten megmérettessenek a rájátszásban is.

GERI

Az NSL 2 évvel ezelőtti bajnoka első ELITE-es szezonjában jól helyt állt. Az idő előrehaladtával a győzelmek is megérkeztek. Nagy harcot vívtak a kiesés ellen, és az utolsó pillanatban a vonal fölé tudtak ugrani. Az idei alapszakaszban talán még jobb teljesítményre lesz szükségük, amennyiben a kiesést el szeretnék kerülni.

Giants

Az Óriások 1 év szünet után visszatérnek az ELITE-be. Az előző szezonban más-más csapatokban küzdöttek a bajnoki címért, az idén viszont ismét összeáll a jól összeszokott duó. Érdemes szót említeni a csapat 3. tagjáról is, aki a tavalyi szezonban búcsúzó D-Faktor meghatározó embere volt. Hátz Milu ás Takáts Imi már elhódították a bajnoki címet, és az idei szezonban nem is lehet más a cél, minthogy legjobb barátjukkal és harcostársukkal, Tottival is felérjenek a csúcsra.

Gingers

Idén is lesz női páros az ELITE-ben. A Gingers a 3 éves Férfiak indulási jogát megkaparintva szeretnének maradandót alkotni. A nemzetközi versenyeken már értek el figyelemre méltó eredményeket. A duó célja a bennmaradás kiharcolása lehet.

GSWHR

A GSWHR élete legjobb szezonját futotta az NSL előző kiírásában, vezették is a ranglistát. A tavaszi hajrá nem úgy sikerült nekik, ahogy tervezték, és végül lemaradtak a feljutásról. A MoneyBall távollétével felszabadult helyet ők kapták meg. Nemzetközi versenyről már rendelkeznek jó eredménnyel, és az idén hazai színtéren is megmutathatják, hogy mire képesek. A jól ismert páros mellé a Jackpotban tavaly bemutatkozó Farkas Ákos is csatlakozott. Ők is harcba szállhatnak a play off helyezésekért.

IMAP

Újonc szezonjában remekül rajtolt az IMAP. Az első 10 forduló során csupán egyszer szenvedtek vereséget. Ezt követően egy kisebb hullámvölgybe kerültek, de az alapszakasz végére ismét megtalálták a győztes utat. A rájátszás első körében a Bromance ellen egy élvezetes párharcban maradtak alul. A nyári 1 vs 1 tornán mutatott formák alapján idén 1 szinttel feljebb szeretne lépni a trió. A csapaton belüli jó összhang meghozhatja a kiugró eredményt.

JASZ

A JASZ 5. szezonját kezdi az ELITE-ben. Ők maradtak az egyetlen alakulat, akik az „alapító” tagok közül maradtak. A mezőny „Robin Hood”-jai minden évben vérmes reményekkel vágnak neki az alapszakasznak, de valami mindig közbejön, és a végén a középmezőnyben végeznek. A legjobb csapatokra is mindig veszélyes alakulat idén is harcba száll a TOP 8-as helyezésekért, és bíznak benne, hogy idén végre sikerül az áttörés.

LeVerEgyBlant

A tavalyi NSL alapszakasz 2. helyezettje megmutatja magát az ELITE-ben is. Az újonc nagy fába vágja a fejszéjét, és az 1. szezonban a bennmaradás kiharcolása lehet a fő céljuk. A trió tagjai az NSL-ben már bizonyítottak, de az ELITE más kávéház, és legjobb tudásukra lesz szükségük.

Na Gyere!

A tavalyi alapszakasz egyik pozitív meglepetése volt a Na Gyere! szereplése. Nagyon sokat fejlődött a csapat, sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottak, és jó hajrájuknak köszönhetően megérdemelten végeztek a TOP 8-ban. A Giants-KPS elleni negyeddöntőben bátor játékkal rukkoltak elő, de így sem tudták kifejezetten megszorítani a későbbi bajnokot. Az idei szezonban a trió ismét megcélozza a rájátszást, és minden esélyük meg is van, hogy odaérjenek.

Villámlovagok

A Lovagok 3. szezonjuknak vágnak neki az ELITE-ben. A rájátszást évről-évre folyamatosan elcsípik, azonban a negyeddöntő jelentette eddig számukra a végállomást. Az előző szezonban meg tudták szorongatni a MoneyBall csapatát, ám a végjátékban nem tudtak reagálni a címvédő javuló játékára. A BME-es alakulat idén szeretne kilépni saját árnyékából, és ott lenni a végső elszámolásnál.

Már nem sokat várni, és kezdődik a szezon!

Találkozunk az AfriCaféban!

No Replies to "ELITE 18/19 - Indul a szezon!"